Briljante Mislukkingen Award Zorg 2023

13 september 2023 13:00 - 17:00
Locatie
Achmea Zilveren Kruis, Leiden

Woensdag 13 september 2023 van 1300-1700 uur organiseren we alweer de 9de editie van de Briljante Mislukkingen Award in de Zorg. Deze vindt plaats bij Achmea Zilveren Kruis in Leiden, op loopafstand van het station en met ruime parkeergelegenheid. Ons doel is om er weer een feestelijk en leerzaam evenement van te maken met fantastische sprekers op de zeepkist en inspirerende break-out sessies met de deelnemers. Daarnaast zal de zesde editie van het Nederlands Tijdschrift voor Briljante Mislukkingen Zorg worden uitgereikt en alle aanwezigen krijgen een fysiek exemplaar mee naar huis.

Bij het innoveren in de zorg kunnen (bijna-)mislukkingen voor vooruitgang zorgen. Een Briljante Mislukking is een goed voorbereide poging om iets te realiseren met een andere uitkomst dan gepland. Mislukkingen zijn briljant wanneer ervan geleerd wordt en de ervaringen met anderen worden gedeeld. De mogelijkheden om te leren vinden we op de momenten waarop het mis gaat of (bij succes) mis had kunnen gaan, maar waar dat niet gebeurd is. Dat kan omdat je geluk hebt gehad, maar ook omdat je bewust de juiste beslissing hebt genomen, op basis van nadenken, kennisgebruik, samenwerken, etc.

We hebben weer een aantal interessante sprekers bereid gevonden om op de zeepkist hun briljante mislukkingen met ons te delen. 

Aruba – Cheryl Fingal, Inspecteur Gezondheidszorg Aruba “Eigenlijk hadden we een opdracht om die vergunningen te realiseren, maar zijn we vooral bezig geweest om een cultuurverandering te bewerkstelligen.”

@iLogos – Jochem van Hal van Hal, eigenaar iLogos, “Als zo’n kleinere organisatie een succesvol project oplevert tegen lage kosten, dan kan iemand bij de gemeente of in de zorgorganisatie alsnog zijn of haar baan verliezen, of er op aangesproken worden. Als daarentegen een groot adviesbureau voor miljoenen een mislukt project oplevert, houdt diegene zijn baan.”

LHM DiagnostiekMathijs Scheepers Elisa van de Nieuwenhuizen, IT – Security & Business development: “We kunnen het niet alleen, je hebt echt partners nodig.”

Zorgzandbak – Teresa Cardoso Ribeiro, Programma manager Datalogica en Digitale Zorg bij Zorginstituut Nederland:  “Een beetje innoveren bestaat niet! Na meer dan 10 jaar innovatiebeleid gericht op het stimuleren van start-ups, is het tijd voor echte innovatie. Zonder hybride zorg, geen passende zorg!”

Diakonessenhuis Robin van Schaik “We moeten als ziekenhuis en msb ondernemender worden.”

Programma

12:30 Inloop (koffie, thee, eenvoudige sandwich)
13:00 Welkomstwoord en presentaties
13:50 Pitches genomineerden
15:00 Pauze (koffie,thee, water, sapje)
15:20 Break out sessies
16:00 Prijsuitreiking
17:00 Borrel, snack

Wij zien u heel graag bij de Zorg Award 2023!

Aanmelden

Bron: Instituut voor Briljante Mislukkingen