Avicenna Healthcare Hackathon

14 oktober 2017 - 15 oktober 2017
Locatie
Utrecht Science Park

Voor de allereerste keer wordt de Avicenna Hackathon, in samenwerking met MIT Hacking Medicine uit het Amerikaanse Boston, georganiseerd. Tijdens deze hackathon zullen 100 deelnemers uit verschillende vakgebieden gedurende 2 dagen intensief in teams samenwerken om een creatieve en innovatieve oplossing te bedenken voor een probleem in de gezondheidszorg.

Door professionals uit verschillende vakgebieden en studenten, die doorgaans niet veel met elkaar te maken hebben, samen te brengen, zullen tijdens dit weekend nieuwe ideeën ontstaan die de innovatie in de gezondheidszorg een nieuwe impuls kunnen geven. Ga jij de uitdaging aan om jezelf onder tijdsdruk in te zetten om de gezondheidszorg te vernieuwen? Dan hopen wij jou terug te zien op 14 en 15 oktober op de Avicenna Hackathon. Aanmelden kan via deze website.

 

Digital Medicine

Het thema voor de hackathon 2017 is ‘digital medicine’. Dit is een breed thema en je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan apps die helpen op tijd je medicijnen in te nemen en kleine devices die de suikerspiegels in je bloed kunnen meten om vervolgens een advies te geven hoeveel insuline je moet spuiten. Dit brede thema is expres gekozen, om te stimuleren dat deelnemers zelf met problemen komen die zij hebben ervaren als patiënt of als zorgprofessional.