ahti Connect – ‘Obesitas: De rol van de voedselomgeving’

15 februari 2018 15:30 - 14:30
Locatie
Amsterdam Health & Technology Center (AHTC)

Donderdag 15 februari van 15:30 – 18:00 vindt de vijfde ahti Connect in het Amsterdam Health & Technology Center (AHTC) plaats. Het thema van deze maand is: Obesitas.

 

Waar gaat het over?

12% van de 10-jarigen in Nederland hebben te maken met overgewicht, maar in Amsterdam ligt dit percentage een stuk hoger. Sinds 2012 werkt de gemeente Amsterdam eraan om dit percentage te verlagen én met succes. Volgens the Guardian is dit percentage in de periode 2012-2015 in Amsterdam al met 12% gedaald, tegen de trend in. Deze benadering trekt wereldwijd de aandacht. Ook ahti werkt samen met bijvoorbeeld GGD Amsterdam en VU Amsterdam aan verschillende projecten die kinderen helpen om gezondere keuzes te maken. Lees meer

 

Sprekers

De sprekers zijn Loek Leenen, projectleider op het gebied van sport, gezondheid en educatie bij de gemeente Amsterdam en Coosje Dijkstra, onderzoeker bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Loek Leenen bespreekt de noodzaak van een gezonde voedselomgeving vanuit het perspectief van de gemeente en Coosje Dijkstra zal het voornamelijk hebben over gezonde voeding, de rol van de voedselomgeving en hoe belangrijk onderzoek is om obesitas te verminderen.

 

Aanmelden

De toegang is gratis. Let op: het aantal deelnemers is beperkt, dus meld u snel aan via Eventbrite. Wij zien u graag op 15 februari!