Ahti Connect – Internationalisering: Hoe implementeer je zorginnovaties in het buitenland?

10 oktober 2019 15:30 - 18:00
Locatie
Amsterdam Health & Technology Center (AHTC)

Ben je toe aan een volgende stap en ben je benieuwd hoe je jouw zorginnovatie in het buitenland kunt implementeren? Kom dan naar de ahti Connect op donderdag 10 oktober met het thema internationalisering.

Het Nederlandse aandeel in de wereldwijde zorguitgaven bedraagt ongeveer 1%. Hierdoor zijn zorginnovaties in onze markt van (slechts) 17 miljoen inwoners vrij snel uitgespeeld. Veel Nederlandse partijen met innovatieve oplossingen oriënteren zich daarom vrij vroeg op het buitenland, waar de Nederlandse Life Sciences & Health Sector collectief een grote impact heeft op gezondheid en zorg internationaal. Hierdoor profiteren burgers wereldwijd van een groeiend aantal Nederlandse zorginnovaties en concepten die succesvol worden geïmplementeerd in zeer diverse zorgsystemen.

Internationalisering van je zorginnovatie is uitdagend omdat in de zorgsystemen in het buitenland o.a. andere culturen, verdienmodellen en standaarden gelden. Hoe kun je uit deze berg aan informatie identificeren waar de beste kansen liggen? Hoe bereid je je voor op marktbetreding? Hoe kun je de juiste contacten leggen in een buitenlands zorgsysteem? En niet onbelangrijk, hoe kun je rekenen op (financiële) steun bij het
ontwikkelen van een project in het buitenland?

Tijdens deze bijeenkomst informeert Managing Director van de Task Force Health Care (TFHC) Micha van Lin je over de verschillende instrumenten en ondersteuning die de Nederlandse overheid en de topsector Life Sciences & Health bieden om jou te helpen bij de internationalisering van je zorginnovatie. Je ontvangt praktische tips & tricks en hebt de kans om in gesprek te gaan met een ervaren Amsterdamse TFHC-partner Value2Health/Logex Group over hun praktijkervaringen in het buitenland.

Programma

15:30 – 16:00 Inloop (Koffie, thee etc.)
16:00 – 16:10 Introductie ahti
16:10 – 16:30 Micha van Lin (TFHC)
16:30 – 16:45 Wim Smit (Value2Health/Logex Group)
16:45 – 17:00 Vragen en Discussie
17:00 – 18:00 Netwerken (Drinks & Snacks)

Sprekers

* Micha van Lin, Managing Director van de Task Force Health Care (TFHC). TFHC is het
landelijke publiek-privaat platform voor de Nederlandse Life Sciences & Health sector.
De aangesloten partners zorgen voor innovatieve en duurzame oplossingen voor
mondiale en lokale uitdagingen in de gezondheidszorg en zijn actief over de hele
wereld.

*Wim Smit is oprichter van Value2Health. Value2Health draagt bij aan continue
verbetering en betaalbaarheid van de zorg, door actionable analytics over uitkomsten