ahti Connect – ‘Healthtech startups: Hoe word je een succesvolle ondernemer in de zorg?’

19 april 2018 15:30 - 13:30
Locatie
AHTC, Amsterdam

Donderdag 19 april van 15:30 – 18:00 vindt de zevende ahti Connect in het Amsterdam Health & Technology Center (AHTC) plaats. Het thema van deze maand is: ‘Healthtech startups: Hoe word je een succesvol ondernemer in de zorg?’

 

Sprekers

* Bert-Arjan Millenaar, medeoprichter en managing partner van NLC: de Healthtech Incubator
* Ger Baron, Chief Technology Officer bij de gemeente Amsterdam

NLC brengt (wetenschappelijke) innovaties verder door ondernemers, relevante technologie en risicodragend kapitaal samen te brengen en als startup te ontwikkelen. Hiervoor hebben ze een uitgebreid netwerk van kennispartijen en talent ontwikkeld. Op dit moment investeren ze in meer dan 11 startups.

De gemeente Amsterdam is in december 2017 gestart met de derde editie van het programma ‘Startup in Residence’, waarin de gemeente samenwerkingen aangaat met startups die innovatieve ideeën hebben om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. De gemeente biedt zich daarbij onder andere aan als launching customer.

 

Waar gaat het over?

De technologische mogelijkheden groeien met de dag en daardoor kunnen we steeds slimmere producten ontwikkelen om de zorg beter en soms goedkoper te maken. Maar succes in de zorgmarkt is complex en vergt vaak veel tijd. Hoe kunnen we de doorlooptijd van innovaties verkorten?

Bert-Arjan Millenaar vertelt over de complexiteit waar startups in de zorgsector mee te maken hebben; hoe kun je succesvol ondernemen? Wat zijn de tips en tricks, wat zijn de grootste valkuilen en welke vuistregels gelden er in het zorglandschap? Ger Baron vertelt over het maatschappelijke belang om innovaties in de zorg te versnellen en hoe Amsterdam als belangrijke speler in dit veld een bijdrage wil leveren.

 

Waarom ahti Connect?

Ahti Connect brengt de werelden van technologie en zorg dichter bij elkaar. We staan stil bij hoe het slimmer kan of beter moet. Iedere maand is er een ander thema met telkens een andere partner uit de wetenschap en het maatschappelijk veld.

 

Aanmelden

De toegang is gratis. Let op: het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan via Eventbrite